Welkom op onze website!

Wij werken al sinds 2015 als team met mijn echtgenoot samen aan Photography by Bel, mijn naam is Belgin (vandaar ons bedrijfsnaam Bel) en mijn partner/collega heet Selami.. Wij hebben samen twee geweldige kinderen; Aylin en Kerem. Ons studieachtergrond is heel wat anders geweest dan fotografie: Ik heb Bedrijfseconomie op de Hogeschool Rotterdam gestudeerd en mijn partner Selami heeft Fiscaal Recht & Economie op de Hogeschool Rotterdam gestudeerd. 

Het liefde voor fotografie begon bij mij als klein meisje met een compact camera, foto’s maken was voor mij echt een plezier en wilde graag altijd met feesten en bijzondere dagen iedereen fotograferen. Het was toen super spannend om de afgedrukte foto’s op te halen bij de kruidvat, maar gelukkig gaat het nu stuk makkelijker met de digitale foto’s.

In 2010 kreeg ik mijn eerste spiegelreflex camera van mijn verloofde (Selami) toen begon ik echt alles te fotograferen. Kleine beestjes, bloemetjes, mensen, natuur enz.. Maar mensen fotograferen sprak me het meest aan.. Ik heb daarna fotocursus op de fotovakschool gedaan en nog eens een fotocursus bij een professionele fotograaf gehad om de camera goed te kunnen beheersen. Ook heb ik een cursus gevolgd voor het beheersen van het programma Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Hiermee kon ik de gemaakte foto’s op de juiste manier bewerken. 

Mijn eerste opdracht was van een vriendin van mij, ze wilde graag een fotoshoot bij mij doen en wilde hiervoor betalen. Dit was zo spannend voor mij geweest! Heb echt heel lang over gedaan om de foto’s te maken en te bewerken, want ik wilde alles perfect hebben. Maar toen had ik geen flauw idee dat dit mijn fulltime werk zal zijn, want dit was gewoon mijn hobby. Uit de hand gelopen hobby!

Daarna was ik bekend met mijn foto’s in mijn vriendenkring, bij elke gelegenheid nam ik mijn camera mee en fotografeerde ik iedereen met liefde.

Tijdens mijn zwangerschap voor mijn eerste kind was mijn interesse in fotograferen meer gericht naar baby’s en newborns dus ben ik gaan uitzoeken hoe het allemaal ging bij een newbornshoot. Natuurlijk was hier mijn eerste kindje Aylin een goed oefen modelletje geweest. Daarna wilde ik meer weten dus ben ik een online cursus gaan volgen en heb al mijn familieleden en kennissen die zwanger was benaderd om een newbornshoot te mogen doen bij hun kind. Bij een newborn shoot kreeg ik het gevoel van blijheid, plezier, spanning en zenuwachtigheid. Mijn dubbele gevoelens kan ik totaal niet verwoorden, volgens mij moet je dat gewoon zelf ervaren om te begrijpen. Het was toen gewoon een heel groot liefde en nog steeds een groot liefde om kinderen en babys te fotograferen. 

Na het verhuizing eind 2014 naar een groot huis met een hele grote zolder besloten wij samen met mijn man dit ruimte te benutten voor een fotostudio. We zijn toen samen in het bedrijfsleven gaan varen. Na een jaar was er een groot succes bereikt met ons bedrijf, het ruimte in ons woning was op dat moment te klein om meer fotoshoots aan te nemen. Hierdoor gingen we de fotostudio verhuizen naar een pand in Barendrecht.

Naast ons fotostudio opdrachten zijn we ook verder gaan kijken naar mogelijkheden in andere ontwikkelingen zoals schoolfotografie en fotoproducten. We zijn in 2016 begonnen met schoolfotografie (www.schoolfotobel.nl) en in 2018 zijn we gestart met productie van handgemaakte albums (www.krmprints.nl). 

Schoolfoto Bel
Schoolfotografie is een hele uitdaging geweest, dit omdat het heel iets anders is dan foto’s maken in de fotostudio. Het fotograferen van kinderen was dan circa 400 aantallen over twee of drie dagen. 

Krm prints
Wij leverden aan onze klanten fotoboeken bij het nemen van een fotoshoot, dit was een trigger om het zelf te produceren. Maar dan wel veel kwalitatiever voor een goed prijs! Na een hele grote onderzoek naar de juiste materialen en machines zijn wij op ons zolder gestart met het maken van albums. 

Mijn passie en liefde voor mijn werk is heel groot dit is ook te zien tijdens een shoot. Ik stop al mijn energie om aandacht van een kind te kunnen krijgen om mooie foto’s te creëren. We hebben grote aantal verschillende accessoires in ons studio, dit koop ik altijd met liefde in. 

Wij vinden het super leuk u te ontmoeten in ons studio, wees welkom!